Selepas 6 bulan nikah, baru tahu isteri ialah lelaki !!!


JAKARTA - Setelah bernikah selama enam bulan, seorang lelaki, Umar baru mengetahui bahawa isterinya itu ialah seorang lelaki tulen, lapor akhbar Sumut Pos semalam.

Umar berkenalan dengan isterinya itu, Fransiska Anatasya Octaviany menerusi Facebook setelah tertarik dengan kecantikan wajahnya.
"Semasa mereka bertemu, lelaki yang mengaku wanita itu memakai tudung," kata seorang pegawai polis di Jatiasih, Bekasi, Darmawan Karosekali kelmarin.
Namun, setelah enam bulan bernikah, Umar melihat terdapat sesuatu yang mencurigakan pada tubuh isterinya itu kerana dia kelihatan tegap.
"Selepas diperiksa (oleh Umar), ternyata dia (Fransiska) memang laki-laki," kata Darmawan.
Umar yang berasa tertipu kemudian membuat laporan polis. "Buat masa ini, kita sudah tahan (lelaki yang menyamar wanita itu) dan kesnya sedang disiasat," kata Darmawan.
Pasangan itu berkahwin seminggu selepas Hari Raya Aidilfitri setelah jiran-jiran Umar mengadu dia tinggal bersama Fransiska selama seminggu. Perbuatan tersebut tidak elok dipandang masyarakat dan agama.
Jiran-jirannya itu meminta mereka berkahwin dan pasangan itu bersetuju.
Jelas Darmawan, Fransiska memalsukan kad pengenalan dirinya, manakala dua orang rakannya menyamar menjadi ibu bapanya semasa akad nikah.
Jika didapati bersalah, Fransiska akan dihukum penjara tujuh tahun kerana menyamar menjadi lelaki. - Agensi
Sumber : Kosmo
ps : 'Check  dulu  sebelum  kahwin'

7 comments:

luna qiszara said...

lol..cane lak ley jd cani? pelik la..ahahaha..hamik! nak yg cantik je, last2 dpt pondan.. kehkeh..

sofeafaudzi.photography said...

dia dah tukar abis ke smpai 6 bulan bru nak prasan? weuw...

TaufiqHafiidh said...

patut la tak pregnant2...rupa-rupanya laki....LOL...hahahahaha

ckozarith . said...

menakutkan ah. 6bulan dah tuu!~ iskk iskk T__T

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

camne nak check dulu bro....laen nti jdnye...hohoh

dina darwina said...

hahahahhahaha...tu r asyik pandang cantik jerw..tp klu nk check dulu sebelum kawen susah gak hehehe

TaufiqHafiidh said...

check pakai scanner yg macam kat airport tu kot...baru bleh kesan apa yg tersembunyi.....hehehehe

top