Jika anda memandu Lexus pastikan anda tidak diserang !!!

Nice wheels: But the upmarket Lexus IS is Britain's most vandalised car
Nice wheels: But the upmarket Lexus IS is Britain's most vandalised car


Penyelidikan menunjukkan, Kereta yang paling banyak menjadi mangsa vandalisme di Britain ialah Lexus.

Kereta Jepun Lexus IS berada di tempat teratas dalam indeks vandalisme kenderaan, dikumpulkan daripada analisis oleh ribuan tuntutan-tuntutan vandalisme.


Ia diikuti oleh kereta sport BMW Z4 dan Mini ONE.

Kebanyakan kereta-kereta dalam sepuluh tempat teratas ialah kereta-kereta sport dan kereta-kereta berprestij, dengan Audi TT coupé dan BMW X5 off-roader juga termasuk di dalam senarai.


Tetapi kereta Skoda Octavia and Mazda MX-5 juga mencari jalan masuk ke dalam senarai itu.

Indeks ini berdasarkan analisis tentang 2,000 tuntutan vandalisme dan kerosakan khianat ke atas kereta-kereta di UK yang diinsuranskan oleh pengguna insurans dalam talian swiftcover.com tahun lepas.


Para penyelidik mengambilkira jumlah kereta-kereta di atas jalan raya.

Dan dengan jenama yang kurang daripada sepuluh contoh jenama yang menjadi mangsa vandalisme setiap tahun telah disingkirkan.


Analisis mendapati  jenama-jenama mewah yang paling konsisten untuk dijadikan mangsa vandalisme berbanding jenama yang lain.


BMW, Audi and Mercedes Benz ialah jenama paling berkemungkinan akan dirosakkan atas dasar khianatdiikuti oleh VW.'Kereta  setiap  hari'  seperti  Vauxhall, Ford  dan  Citroen  pula  kurang  menjadi  mangsa  vandalisme.
Sumber : Daily Mail


ps : 'Tak  mampu  beli  kereta  mahal  last-last  rosakkan  kereta  orang'

0 comments:

top