Kisah seram di Penjara PuduKisah Seram - Di Penjara Pudu

Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Cerita ini boleh disebarkan kepada semua rakyat Malaysia.

Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Dinamakan "BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya di bilik gantung. 

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.


Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada di antara warden yang terlihat seekor kucing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kucing keluar semula. 

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka di tali gantung. Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 1:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut.

 Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kucing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kucing boleh ada dikawasan itu ?

Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kucing tadi. 

Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila mendapati banyak emas dalamnya. Ia cuba mengambil emas itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,

"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh emas itu. Emasssss itu bukankauuu yang punyaaaa " Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa " Ha Ha Ha HaHa " Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... " udah tuuuuuuuuu........ piiiiii buat keja......................Tahniah kerana minat membaca.

ps : 'Sekali  ada  Jin  penjaga  jongkong  emas  laaaaa'


3 comments:

miss tifa said...

ceiyt!!tipahh tertipuuu...wuu~

TaufiqHafiidh said...

seraammmm tuuuu...hehehe

KeJora5 YusiTi said...

seram x seram sgt la.huhuu..sbb ms dok blja kt KL selalu ulang alik lalu dpn penjara pudu ni..x rasa sgt la seram .hehe

top