Kelayakan Untuk Menjadi Seorang Mat Rempit








Kelayakan:

1. Keberanian (otak tak perlu)
2. Otaknya mesti berada di lutut
3. Tak cukup kasih sayang dari keluarga
4. Teringin nak masuk batu 2
5. Berlagak pandai
6. Tiada tujuan hidup
7. SPM mesti straight "G / G9"

'Kelebihan' menjadi seorang Mat Rempit

1. Menjadi tumpuan masyarakat
2. Bangga dapat masuk TV
3. Raja jalanan
4. Dapat barang free (duit,komponen, yang penting skali 'aweks')
5. Aksi rempit disaksikan ratusan ribu penonton di YouTube
6. Ditemuramah media (muka kena sensored)
7. Menjadi penghias muka depan surat khabar
8. Menaikkan imej moto kapcai di mata dunia

'Keseronokan' menjadi seorang Mat Rempit

1. Patah kaki, tangan, anggota keseluruhan
2. Terlentang atas jalan
3. Naik ambulans (layanan dari nurse yg seksi)
4. Separuh mampus!
5. Dilawati ahli keluarga
6. Kadang-kadang VIP datang melawat dan memberi sumbangan
7. Aksi kemalangan masuk Facebook, dishare oleh ribuan pengguna Facebook (popular skit)
8. Masuk pusat serenti
9. Masuk penjara
10. Keluar masuk balai polis (ada aircond)
11. Tak boleh online Facebook
12. Masuk mahkamah (kereta disediakan)

Jadi, jika anda mempunyai kriteria-kriteria seperti yang tertera diatas ini jangan lupa datang ke ujibakat menjadi mat rempit. Jumlah kekosongan: Selagi jalanraya tidak penuh dengan mat rempit

Tempat: Batu 2
Masa: Sepanjang masa
Tarikh: Tidak dinyatakan
Kelebihan: 'berseronok' di batu 2

MAT REMPIT....MENGUBAH MASA DEPAN ANDA MENJADI SEMAKIN 'CERAH'.

Sumber : OhLawak

ps : 'Pakai  akal  kat  kepala  bukan  kat  kepala lutut'

2 comments:

Sufinah Yussof (SY) said...

kalau mereka2 yang merempit ni jadi mechanical engineer specialize in automotif mesti Malaysia makin maju.ermmm...(thinking)

TaufiqHafiidh said...

diorg ni patut jadi engineer MotoGP nun...tapi dah perangai malas sgt..tu yg jadi engineer moto sendiri ja....hehehe...thinkinggggggg

top