Facebook haramkan gambar wanita mengandungLONDON - Seorang wanita terkejut kerana gambarnya dalam keadaan hamil diharamkan oleh laman sosial Facebook, lapor akhbar The Sun semalam.

Gambar itu menunjukkan wanita tersebut, Angela Hurst (gambar) bergaya seperti aksi pelakon Demi Moore.
Gambar Angela yang dirakam oleh seorang jurugambar profesional itu dijadikannya sebagai gambar profil di muka surat Facebooknya.

Ia tidak sama seperti gambar Demi untuk majalah Vanity Fair pada Ogos 1991 yang dirakamkan dalam keadaan bogel. Sebaliknya, Angela memakai pakaian yang tidak menjolok mata.

Namun, hanya selepas tiga hari ia menjadi gambar profilnya, Facebook mengeluarkan gambarnya kerana dianggap menyalahi terma 'berbogel'.
Angela yang berusia 34 tahun dari Lee-on-Solent dekat Hampshire, England menyatakan bahawa gambar itu bukannya lucah kerana seluruh tubuhnya ditutup.

"Saya menerima banyak mesej, terutama daripada kaum wanita yang memberitahu mereka menyukainya. Mengingati tempoh mengandung ialah sesuatu yang menarik dan ia tidak bersifat seksual. Jika Demi boleh buat (merakamkan tubuhnya semasa hamil), kenapa tidak saya?" kata Angela.

Suami Angela, David berkata: "Gambar itu cantik. Tindakan ini agak berlebih-lebihan."
Sementara itu, seorang jurucakap Facebook pula menegaskan pihaknya melarang wujudnya unsur-unsur berbogel di laman tersebut. - Agensi

Sumber : http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0222&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm

hehehe...macam-macam  betul  sekarang  ni.... bergambar di Facebook  mungkin  boleh  memberi  kesan  buruk  kepada  ibu  terbabit  maklum  la  tengah  sarat  mengandung...hehehe....pelik  bin  aneh


ps : 'Generasi  Facebook  masa  depan'

2 comments:

Azuan said...

gua leh tolong gelak aje...hahaa

TaufiqHafiidh said...

hahahaha....gilo punya pesbuk

top